skip to Main Content
Nyheter
Molnfabrikerna etablerar sig i Sverige

Som du säkert redan sett så öppnar nu Amazon Web Services sina datacenter i Sverige och Microsoft har köpt mark runt Gävle. Molnfabrikerna verkar ha tagit sikte på Sverige och är här för att stanna. Förutom det faktum att det sätter Sverige på kartan inom molntjänstindustrin globalt sett, vad innebär detta för svenska företag i praktiken?

Data lämnar inte Sverige

Den enskilt viktigaste aspekten är att svenska företag och myndigheter nu kan använda AWS tjänster utan att deras data lämnar Sveriges gränser. Det har varit en stor snackis kring säkerheten i samband med  publika molntjänster, speciellt om de inte hanteras i Sverige, Transportstyrelsen är kanske det mest omtalade exemplet. I och med AWS etablering i Sverige ges helt nya möjligheter att hantera och kontrollera säkerheten för din molnlösning, även om det gäller data av känslig karaktär.

Högre tillgänglighet

Med  tillgänglighetszoner i Sverige kommer du som kund få än högre tillgänglighet, stabilitet och prestanda på de tjänster du vill konsumera. Eftersom zonerna replikerar mellan varandra kan man på så sätt nyttja än mer resurser och datakraft om man så behöver.

Snabbare uppkoppling

Eftersom avstånd har betydelse för den faktiska hastigheten i ett nätverk kommer det innebära att svenska kunder kommer kunna få bättre prestanda mot just ett datacenter som finns i landet. Vad har hastighet för betydelse för dig som kund? De tjänster och applikationer du konsumerar blir helt enkelt snabbare och mer tillförlitliga.

Lägre pris

En första titt på de tjänster och applikationer som nu kan nyttjas via region Stockholm ser ut att innebära ett lägre pris för dig som kund. Priserna är lägre i Stockholm jämfört med både Irland och Frankfurt, på flera av AWS tjänster. Med det sagt, är det alltid viktigt att följa prissättningen och även ta i beaktning att AWS tjänsteutbud än så länge är snävare i Stockholm.

Företag och organisationer behöver en säker och kostnadseffektiv plats att ställa sin IT-infrastruktur. De behöver en plats som erbjuder skalbarhet och flexibilitet utan inlåsning och långa avtal. De behöver även rätt kommunikationslösning upp till de publika molntjänsterna. Conapto kan hjälpa ditt företag hela vägen.  Med dessa åtgärder på plats ges helt andra förutsättningar att affärsutveckla och dra nytta av allt som erbjuds i molnet. I förlängningen gynnar det konkurrenskraften som i sin tur leder till ökat attraktionsvärde, ökad tillväxt och bättre resultat.

[social_warfare]
Hur kan vi hjälpa dig?

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

(We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.)

Back To Top