skip to Main Content
Nyheter
Netnod etablerar sig hos Conapto i Stockholm

Netnod, Nordens ledande internetknutpunkt, och Conapto tillkännager idag ett samarbete som möjliggör åtkomst till Netnods infrastruktur från Conaptos serverhallar i Stockholm. 

Samarbetet kommer att göra det möjligt för Conaptos kunder att öka prestandan och minska kostnaderna för transit genom att trafikutbyte (peering) sker direkt på Netnods internetknutpunkt i Stockholm (Netnod IX Stockholm). Netnods internetknutpunkt i Stockholm är störst i Norden och erbjuder den största trafiken per peer i Europa. Med 100% tillgänglighet sedan 2002 ger knutpunkten den bästa möjliga tillgången till Norden, Baltikum och Ryssland. Kunder som använder knutpunkten kan dra stor nytta av högre hastighet, förbättrad stabilitet, redundans och routing-kontroll samt möjligheter för trafikutbyte (peering), med några av de största nätverken och transitleverantörer i världen. Netnod erbjuder kunder en snabb installation av sina uppkopplingar, volymrabatter för ytterligare portar och de mest flexibla anslutningsalternativen som finns i Norden.

Det är viktigt att Netnod kan nås där våra kunder finns. Det ska vara enkelt att ansluta sig till våra knutpunkter. Med Conapto som ”On Net” partner kommer Conaptos kunder nu enkelt och kostnadseffektivt få tillgång till en redundant, säker och stabil anslutning till Netnod” säger Lars Michael Jogbäck, VD på Netnod.

Kunder från Netnod och Conapto har nu möjlighet att skicka sin trafik direkt över dedikerade fiberanslutningar som kopplar Netnods internetknutpunkt i Stockholm till Conaptos serverhallar.

Conapto har som målsättning att erbjuda sina kunder de bästa möjliga kommunikationstjänsterna och det här är en mycket viktig milstolpe för oss. Netnod är den ledande internetknutpunkt i Norden, vilket innebär att våra kunder nu kan dra nytta av kostnadseffektiva höghastighetsanslutningar till resten av världen” säger Håkan Björklund, VD på Conapto.

Om Netnod
I över 20 år har Netnod drivit och underhållit kritiska internettjänster i Sverige och internationellt. Tjänsten omfattar drift av internetknutpunkter (IXP) i Norden, drift av internet-root-servern och tillhandahåller sekundära DNS-anycast tjänster internationellt. Netnod grundades 1996 som en neutral och oberoende internationell infrastrukturorganisation och ägs av Stiftelsen för Telematikutveckling (TU-stiftelsen). Mer information finns på www.netnod.se.

För mer information, kontakta:
Martin Eriksson
info@netnod.se
+ 46 8-562 860 00

Om Conapto
Conapto är en svensk co-location leverantör som hjälper kunderna att underlätta flytten till molnet. Genom att placera IT hos Conapto får företag och driftsleverantörer ett brett sortiment av högpresterande kommunikationstjänster, lägre kostnader och flexibla avtal utan inlåsning och lång bindningstid. Conapto har två toppmoderna serverhallar och huvudkontor i Stockholm.
Läs mer på www.conapto.se

För mer information, kontakta:
Stefan Nilsson
+46 8 666 32 00
stefan.nilsson@conapto.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

(We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.)

Back To Top